2024. április 29., hétfő

A jól sikerült Jubileumi Koncert után újra írásokkal jelentkezem


Április 20. szombati eseményünk, Nyakas Éva «35» Jubileumi Koncertje nagyszerűen sikerült – a beszámolót olvashattá(to)k az előző bejegyzésben. 

Éva valóban ragyogott az esten. Nagyon szépen bevált a koncepció, hogy őt és vendégeit a zeneszámok között pódiumbeszélgetések formájában szólaltatjuk meg, ezzel hozva közelebb személyét és művészetét a közönséghez. 

Körülbelül fele-fele arányban voltak jelen magyar és belga vendégek a teltházas közönség soraiban. Az már hab volt a tortán, hogy diplomáciai vendégek is érkeztek, így köszöntőjükkel igazi belga-magyar partner-eseménnyé emelték klasszikus zenei rendezvényünket. 

Fontos volt, hogy minden hozzászóló az anyanyelvén, vagy azon a nyelven szólalhatott meg, amely komfortos volt számára. A nyelvi különbségek áthidalására ott volt egy profi szakember, kiváló tolmácsunk Raulin Rozália, így mindenki kényelmesen érezhette magát - teljes jogú európai állampolgárként. 

Büszke vagyok rá, hogy összességében minden ilyen jól sikerült, és hálás vagyok az összes közreműködőnek. Azért elfáradtam. Látszik, hogy csak a hétvégén, egy héttel az esemény után tudtam kitenni a beszámolót is az oldalra. Ez volt az első (és lehetséges, hogy az egyetlen) olyan rendezvény, amelyen a „Kíváncsi Utazó history & arts” mint társ-szervező, nem kizárólag mint tartalmi összeállító/moderátor működött közre. (Szervezni külön szakértelmet és persze rengeteg extra energiát igényel.) 

Nektek/önöknek, kedves Facebook követőim és blog olvasók, köszönöm, hogy végig szurkolta(to)k az esemény előkészületeinek a hetei alatt. Mostantól újból inkább írásokkal jelentkezem, ahogy megszokhattá(to)k itt tőlem. Hamarosan például egy életút interjúval, amelyet egy 1956-os Belgiumba emigrált magyar bányásszal készítettem. 

Link a beszámolóhoz, ha még nem olvastá(to)k volna: LINK 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése