2023. január 20., péntek

Kiköltözik a történelmi Városházáról Brüsszel város tanácsa

Kép: RTBF
A héten történelmi pillanathoz érkezett Brüsszel város képviselőtestülete, hiszen a Grand’ Place-on található történelmi tanácstermében most ülésezett utoljára.
A Városháza patinás ülésterme több, mint 300 éven át adott otthont Brüsszel város legfőbb döntéshozó testületének. A gyönyörű helyiség aranyozott fa-burkolású, és felbecsülhetetlen értékű többszáz éves faliszőnyegekkel és festményekkel van tele. Köztük egy a teljes plafont beborító kép, amelyről Isten tekintete ígér inspirációt a tanács döntéseihez.
A 49 önkormányzati képviselő ezentúl a Brucity nevű új épületben tanácskozik majd, amely jobban megfelel a 21. század megnövekedett létszámbeli, technikai és a lakosság közvetlenebb bevonását célzó igényeinek.
A régi tanácsterem továbbra is összejövetelek helyszíne marad majd, de az egész Városháza fokozatosan átalakul múzeum-szerű épületté. Azért biztosan meg lehet majd tekinteni vezetett bejárás keretében, és remélhetőleg a Grand’ Place legnagyobb látványossága, az augusztusi Virágszőnyeg ideje alatt is.

Forrás: RTBF

UPDATE:

A BX1.hu hírportálon kiegészítéseként találtam a hírről mozgóképeket is.
Ebből kiderül, hogy igen, lesznek vezetett épületlátogatások is - ezentúl lényegesen több turnust tudnak majd fogadni hetente, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap, és időnként esti időpontban is (eddig ezekre sokkal kevesebb volt a lehetőség az ott folyó napi munka miatt).

Fotók: RTBF (1), Wikipedia (2)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése