2015. október 17., szombat

Nyolc év után Brüsszelben újra


Nyár végén befejezôdött drága férjem albániai külszolgálata, így szeptembertôl négy Montenegróban és négy Albániában töltött felejthetetlen év után visszaköltöztünk Brüsszelbe, az EU - ill. a mi esetünkben az Európai Külügyi Szolgálat (EEAS) - központjába.

Brüsszel számomra nem ismeretlen hely, hiszen Montenegró elôtt éltünk már itt öt évet. De mivel akkor egészen más élethelyzetben voltam, számítottam rá, hogy most teljesen új nézôpontból fogok látni mindent.

A legnagyobb változást persze az jelenti, hogy családunk azóta bôvült két kisiskolás taggal. De az én esetemben újdonság az is, hogy idôközben létrejött ez a blog, amivel egyre nagyobb eltökéltséggel foglalkozom.

A Kíváncsi Utazó blogot mostantól - szépen lassan - szeretném kibôvíteni Brüsszellel és vonzáskörzetével is.

Ismerik pl. az elsô keresztes hadjáratot vezetô, majd a Jeruzsálemi Királyság uralkodójává lett Gottfried lovag épen maradt várát Bouillon-ban (Chateau de Bouillon), a Brüsszel melletti Közép-Afrika Múzeumot (Terveuren-Museum), vagy az Aachen-i katedrális magyar vonatkozásait (Aachen Dom)? Szeretnék tudni, hogyan látták Brüsszelt pl. a Brontë nôvérek a 19. században (Charlotte, Emily és Anne Brontë)?

Fantasztikus élmény lesz Európának ezen a középkortól a kultúra, a polgárosodás és az urbanizáció egyik központjának számító régiójában felfedezni a múlt emlékeit úgy, hogy közben Montenegró és Albánia is a látókörünkben marad.

Ha szívesen elkísérnének erre a színes történelmi-művészeti utazásra, tartsanak továbbra is velem!

Brüsszeli Városháza, Grand' Place


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése