2020. május 12., kedd

Egy kihagyhatatlan nyári brüsszeli kiállítás: "Egyszer volt, hol nem volt - A tűzzománc zsebórák aranykora (1650 - 1850)"

Közzétéve: 2017. július 6-án

 Brüsszel, és úgy általában Belgium ideális hely azok számára, akik szeretnek kiállításokra, múzeumba járni.

A régió a középkortól a kultúra, a polgárosodás és az urbanizáció egyik európai központjának számít, Belgium gyarmattartó ország is volt, napjainkban pedig meghatározó a jól csengő "Európa fővárosa" státusz.

Mindezek az adottságok visszatükröződnek a kiállítások időbeli és térbeli sokszínűségén, volumenében és színvonalában - legyen szó akár nagy állami (királyi) közgyűjteményekről, kisebb tematikus múzeumokról vagy magángalériákról.

2017 nyarán volt egy nagyszabású iparművészeti kiállítás Egyszer volt, hol nem volt - A tűzzománc zsebórák aranykora (1650 - 1850) címme a belga Királyi Művészeti és Történeti Múzeumok családjába tartozó Cinquantenaire Múzeumban. A kiállítás Európa nagy társadalmi-politikai változásainak és haladó eszméinek a korszakába repített vissza bennünket, különleges nézőpontból nyújtva betekintést a kor divat- és ízlésvilágába... írásom Papageno.hu művészeti hírportálon

Későbbi bejegyzésem a fenti cikkben említett Isabelle Borchgrave kortárs belga papírművészről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése