2024. április 17., szerda

Készüljünk NYAKAS ÉVA «35» JUBILEUMI KONCERTjére II. / Koncerténekesnő - Nevezetes színpadi fellépések


NyakasÉva művésznő debreceni majd a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban végzett tanulmányai óta rendszeresen szerepel színházi előadásokon és koncerteken Belgiumban, Magyarországon és Európa-szerte. 

„Különleges színpadi érzékkel van megáldva, összpontosító képessége rejtelmességet sugároz... Tehetsége és hivatástudata tiszteletet és csodálatot vált ki közönségéből” írta róla John Villmer, egykori menedzsere és férje. 

A mellékelt képeken plakátok láthatók Nyakas Éva néhány nevezetes koncertjéről az elmúlt évekből. Kitűnik belőlük Éva sokoldalúsága a legváltozatosabb dallamok előadására klasszikusoktól kortárs művekig, a komolytól a könnyedebb zenei stílusokig, valamint kivételes képességei melyek a legnagyobb felkészültséget igénylő énekhangra írt művek előadását teszik számára lehetővé. 

Az első plakát például az UNESCO Világörökségi címmel kitüntetett brüsszeli Grand’ Place-on megrendezett Karácsonyi Ünnepségsorozatra, Belgium legnagyobb ilyen eseményére, a Plaisir d’Hiver-re invitált 2008-ban, melyen Éva énekelte Mozart Varázsfuvolája Éj királynője áriáját szabadtéren számos estén át (ami egyébként éveken át a legemblematikusabb koncert-szerepe volt). 

A Henri Seroka kortárs zeneszerző CREDO című oratóriumáról beillesztett kép pedig egy CD borító, mely a darab 2011. évi berlini bemutatójának a koncertfelvételéről készült. E darab Ave Maria áriájába Éva csillogó előadásában ezen a linken bele is hallgathattok (a felvétel egy korábbi, 1999-es előadásról készült). 

Ezek a plakátok csupán néhányat villantanak fel Éva számtalan színpadi sikeréről. TALÁLKOZZUNK 2024.4.20-án 18 órától Nyakas Éva «35» JUBILEUMI KONCERTjén a Brüsszeli Magyar Házban, melyen megidézzük az elmúlt évtizedek pillanatait.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése