2024. március 25., hétfő

Közelgő jubileumi koncertje apropóján újra közzéteszem a Nyakas Éva belga-magyar operaénekesnővel készített korábbi életút-interjúmat

Ahogy az előző bejegyzésből kiderült, moderátorként én is közreműködöm Nyakas Évának, a Belgiumban élő nagyszerű koloratúr szoprán énekesnőnek és énektanárnak a brüsszeli Jubileumi Koncertjén, mely Belgiumba érkezésének 35. évfordulója alkalmából szerveződik 2024. április 20-án szombaton 18 órától.

Hogy előzetesen ízelítőt kaphassatok Nyakas Éva személyéről és szakmai életútjáról, mely egy határozott döntését követően Debrecenből Brüsszelbe, és a kezdeti ígéretes nagyszínpadi operakarrier helyett személyes tragédiák miatt végül koncertszínpadi karrierig és tanári katedráig vezetett, olvassátok (újra) el a Nyakas Évával 2020 novemberében készült interjúmat a Papageno art portálon. 

A 2024. április 20-ai Nyakas Éva "35" Jubileumi Koncert részletei ezen a linken olvashatók. A helyszín a Brüsszeli Magyar Ház Feltétlenül ajánlom, hogy gyertek el a koncertre - Éva képességei, tudása, valamint imádata és alázata a zene és szakmája iránt nem kevesebb, mint csodálatra méltó... és "ragadós" (aki eljön, e varázslattól átitatva tér haza)! A koncertig még majd "hozok" Nyakas Éva művészetét és/vagy a belga-magyar zenei kapcsolódások történetét bemutató bejegyzéseket, hogy addig se lankadjon a figyelmetek! Úgyhogy... stay tuned!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése